23948sdkhjf

Största kylföretaget köper upp i Blekinge

Climacool i Karlskrona blir senaste nyförvärvet för Sverigeledarna.
Sveriges största kylföretag, Francks Kylindustri, köper Climacool i Karlskrona och gör det till sin nya filial. Regionerna Blekinge och östra Småland har varit en eftertraktad marknad för Francks Kylindustri

– Det är en region med många kunder som efterfrågar vår kompetens. Vi vet att de uppskattar hög tillgänglighet och därför är vi angelägna om att öka vår lokala närvaro i området. Det gör vi nu genom förvärvet av Climacool, som är ett välkänt företag i branschen med hög kompetens, säger Mikael Syrén, vd på Francks Kylindustri i Helsingborg, i ett pressmeddelande.

Även om Climacool bara har funnits i tio år är det stor erfarenhet bakom företaget – grundarna Dan Svensson och Anders Sjöquist har bägge över 30 års branscherfarenhet. Dan Svensson menar att Climacool, som från och med 1 oktober blir en filial till Francks Helsingborgs-avdelning, nu kan få möjligheter att ta sig an fler kunder när det administrativa lämnas över.

Francks Kylindustri, vars huvudkontor ligger i Norrköping, är landets största kylföretag med dotterbolag i Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Ludvika, Stockholm, Uppsala, Västerås, och Örebro. Verksamheten projekterar, installerar och ger service av kyl- och värmepumpanläggningar för butiker, storkök och industrier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125