23948sdkhjf

Ett ton toppchark till Göteborgs utsatta

Chark-SM delar med sig av årets tävlingsbidrag genom Stads- och Räddningsmissionen.
I samband med Chark-SM:s jurybedömningar inkommer enorma mängder bidrag till tävlingen, från vanlig smörgåsskinka till rökta viltprodukter. Efter smaktester och bedömningar finns det fortfarande en del kvar – närmare bestämt ett ton.

Det som blivit över skänker nu Chark-SM till Räddningsmissionen och Stadsmissionen i Göteborg för vidare fördelning i deras verksamheter, bland annat till boenden för hemlösa och ensamkommande flyktingbarn.

– Varje dag besöker cirka 140 personer vårt sociala kafé på Vasagatan i Göteborg och får mat, möjlighet till dusch och rena kläder. Detta är ett av våra ställen som nu kommer att få kött och det hjälper oss fantastiskt mycket, säger Robert Johansson, logistikansvarig på Räddningsmissionen i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Hos Stadsmissionen kommer charkuterierna att användas till serveringen av frukost och lunch, som de anordnar varje dag för cirka 200 besökare i Johanneskyrkan. Besöker man Stadsmissionens kafé kan man ta del av charkuterierna och samtidigt bidra genom att vara matgäst.

Chark-SM anordnas av SP Food and Bioscience och går av stapeln 27 oktober. Totalt ska vinnare i 16 klasser koras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109