23948sdkhjf

Ny vd för Fazer Kvarn

Kommer från förvärvade Frebacos verksamhet.
John Poulsen blir ny vd för Fazer Kvarn Sverige och efterträder Stefan Hollerup som går i pension sista oktober. Han kommer närmast från tjänsten som produktionschef från Frebaco Kvarn, som Fazer köpte i maj i år.

– Jag är glad och tacksam för förtroendet jag har fått i att leda Fazers kvarnverksamhet i Sverige. Vi har stora möjligheter att växa för vi arbetar med en produkt med hög efterfrågan. Nordisk havre är överlägsen i kvalité och det vill vi att hela världen ska förstå, säger John Poulsen, tillträdande vd för Fazer Kvarn Sverige, i ett pressmeddelande.

Fazer siktar mot att exportera havre från Finland och Sverige till asiatiska och centraleuropeiska marknader. Som en del av tillväxtstrategin byggde Fazer en ny kvarn i Finland för tre år sedan, och genom köpet av Frebaco förvärvade Fazer även en kvarn i Lidköping som nu står för hälften av deras havreproduktion.

Enligt Fazer gör kombinationen av verksamheterna att Fazer Kvarn blir en "betydande aktör i den globala havreexporten". I dag kommer över hälften av Fazers omsättning från havre från export till 30 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078