23948sdkhjf

Värmlandsmjölken gör fortsatt succé

Försäljningssuccén gör att bönderna nu tjänar 2 miljoner kronor mer i samarbete med Wermlands mejeri.
Visst har det gått bra för Wermlands mejeri i Nysäter – men så här bra, det trodde varken mejeriet eller Konsum Värmland, som de tecknat avtal med.

I augusti förra året skrev Konsum Värmland ett avtal med Wermlands mejeri där de garanterade att sälja minst 2,5 miljoner liter Värmlandsmjölk om året, skriver Nya Wermlands Tidning. Nu är 60 procent av all mjölk som säljs hos Konsum Värmland från Wermlands mejeri, vilket gett klirr i kassan på 2 miljoner kronor mer till de levererande mjölkbönderna.

– Att Värmlandsmjölken skulle dominera inom sitt varuområde är en utveckling klart över förväntan med tanke på att den är något dyrare för konsumenten, säger Tomas Sjölander, vd för Konsum Värmland, till NWT

Tidigare i år gick mejeriet om Arla och de andra konkurrenterna i området, och sedan dess har försäljningen bara ökat. För Konsum Värmland stärker det företaget att ytterligare satsa på lokalt producerade varor.

Mejeriet har under året fördubblat sin produktion, trots att de tog en risk när de satte ett pris som var två kronor högre per liter än motsvarande produkter från Arla. Eftersom mejeriet ger en krona per liter direkt till sina nu 15 mjölkbönder, innebär det att de tjänat totalt 2 miljoner mer på att leverera till Wermlands mejeri – alltså i genomsnitt cirka 130 000 kronor extra till varje leverantör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078