23948sdkhjf

Mackmyra krossade motståndet

Whiskyproducenten tog sju medaljer på Stockholm Beer & Whisky.
De var först i Sverige med att göra en svensk single maltwhisky – och Mackmyras pionjärsarbete med svensk whisky blev igår belönat på Stockholm Beer & Whisky Festival. Producenten vann hela sju medaljer i tre olika kategorier.

Mackmyra tog hem alla sex medaljer i kategorierna svensk whisky lagrad mindre än fem år och svensk whisky lagrad minst fem år. Även i internationellt sammanhang tog producenten steg framåt. De är ensamma om att röka sin egen malt i Sverige, vilket också fallit juryn i smaken. När medaljerna i kategorin Peaty Malt Whisky open delades ut placerade sig Mackmyras rökiga whisky Rök Bourbon på en tredjeplats – en prestigeseger med tanke på motståndet.

– Vi är otroligt stolta över vår whisky och självklart är det extra roligt att den står sig så bra även mot internationell konkurrens. Vi gratulerar Bowmore 15 år som vann guldet men nu är vi inte långt efter, säger Susanne Tedsjö, försäljnings- och marknadschef, i ett pressmeddelande.

Alla vinnare återfinns på Systembolaget, bortsett från Elegant Svensk Ek och Rök Bourbon, som endast är tillgängligt genom det personliga 30-litersfatet Mackmyra Reserve.

Festivalens bästa whisky blev Glenlivet 18 yo.

Mackmyras medaljer

Swedish Whisky upp till 5 år
Guld - Elegant Svensk Ek (Mackmyra Svensk Whisky)
Silver - Svensk Rök (Mackmyra Svensk Whisky)
Brons - Motörhead (Mackmyra Svensk Whisky)

Swedish Whisky över 5 år
Guld - Svensk Ek (Mackmyra Svensk Whisky)
Silver - Moment Jakt (Mackmyra Svensk Whisky)
Brons - Vinterdröm (Mackmyra Svensk Whisky)

Peaty Malt Whisky open
Guld - Bowmore 15 Darkest (Edrington Sweden)
Silver - anCnoc Rascan (Berntson Brands)
Brons - Rök Bourbon (Mackmyra Svensk Whisky)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078