23948sdkhjf

Godistillverkarnas samarbete i gungning

Lakritsfabriken säljer innehavet i Nordic Fudge efter bara åtta månader.
I februari köpte moderbolaget till Lakritsfabriken i Ramlösa 25 procent av Helsingborgsföretaget Nordic Fudge, med mål att tillsammans ta fram ekologiska produkter och samarbeta i en expansion. Nordic Fudge, som grundades 2014, är just specialist på ekologisk och kravmärkt fudge.

Nu, bara drygt åtta månader efter köpet, går Lakritsfabrikens moderbolag Goda Saker i Helsingborg ur det ekonomiska partnerskapet och säljer innehavet i Nordic Fudge, rapporterar HD/Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5.

– Jag ville ha tillbaka mina pengar för att kunna använda dem på annat sätt, och därför valde jag i våras att gå ur som delägare. Nu behöver jag inte vara involverad i hur bland annat ekonomin och personalfrågor sköts i Nordic Fudge, jag är helt fri från ansvar kring den typen av frågor, säger Martin Jörgensen, vd för Lakritsfabriken, till 8 till 5.

Enligt Martin Jörgensen blev samarbetet inte som planerat, då han inte kunde påverka i samma utsträckning som var tänkt. Planen att utveckla fler ekologiska produkter tillsammans genomfördes inte, vilket föranledde en försäljning.

Det är oklart om företagen kommer att samarbeta mer i framtiden efter att tidigare tecknade affärsavtal, där Nordic Fudge packar och levererar kundmärkta produkter åt Lakritsfabrikens kunder, går ut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094