23948sdkhjf

Nya erbjudanden till Findus-anställda

Nedläggningen sköts fram – nu får alla tillsvidareanställda i Bjuv extra betalt om de stannar.
Nedläggningen av Findus fabrik i Bjuv skulle ske vid årskiftet men flyttades fram när det kom fram att de var tvungna att bygga upp lagret innan en flytt till anläggningen i Tyskland kunde genomföras. Därför ville de också ha kvar sin anställda, trots att de tidigare fått beskedet att de var uppsagda.

Då var fackordföranden förbannad på Findus och menade att det krävdes någonting riktigt lockande för att personalen skulle stanna kvar, men efter förhandlingarna är facket och personalen försiktigt positiva, skriver Svt Nyheter Helsingborg.

Anledningen är erbjudandet som Findus nu lägger fram. Alla tillsvidareanställda kan få jobba kvar till 31 mars och sedan få ett avgångsvederlag på tre månader.

– Vi har lyckats så bra vi har kunnat, vi har försökt hitta något som är rättvist för samtliga, säger fackordföranden Kent Ahlgren till Svt Nyheter.

Enligt facket har flera tillsvidareanställda redan andra jobb och planer från 1 januari, vilket var det ursprungliga nedläggningsdatumet. Därför kan även tillsvidareanställda bli erbjudna samma avtal. Fackordföranden Kent Ahlgren tillade även att Findus inte lägger några hinder för de som får andra jobb innan sista mars, utan vill göra allt för att släppa anställda utan någon längre uppsägningstid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11