23948sdkhjf

Honung och grönsaker på Coop-tak

Coop börjar samarbeta med Bee Urban för solpaneler och bi- och grönsaksodling på butikstak.
I helgen påbörjas bygget av en storskalig takodling med bikupor, grönsaker, växthus och solpaneler på Coops butik vid Garnisonen i Stockholm. Odlingen är resultatet av ett samarbete med Bee Urban, som är specialist på just stadsodling. Både Coop och Konsumentföreningen Stockholm blir också huvudpartners med Bee Urban.

– Intresset för stadsodling har vuxit kraftigt de senaste åren, men det behövs en dynamisk plats där vi kan visa, testa och utveckla nya metoder för odling och biologisk mångfald i en större skala. Vi är därför mycket glada över att Coop som huvudpartner gör det möjligt att utveckla Bee Urban Farmers som blir namnet på satsningen, säger Josefina Oddsberg, grundare av Bee Urban, i ett uttalande.

Takodlingen kommer att bli 350 kvadratmeter stor, med en inomhusodling på 60 kvadrat och ett växthus på 40 kvadrat. Dessutom kommer två bikupor, solpaneler, kontor och ett litet kök placeras på taket.

Enligt Coops marknadsdirektör Björn Larsson är detta ett steg i den stor investeringen där Coops butiker förnyas och utvecklas till tre format – Stora Coop, Coop och Lilla Coop – i stället för de tidigare sex formaten. Takodlingen ses som ett pilotprojekt som även kan införas till andra butiker längre fram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078