23948sdkhjf

Orkla flyttar produktionen av vego

Anamma producerar mer veganskt – ska tillverkas i Eslöv.
I början av nästa år kommer Orkla Food veganska produkter, under varumärket Anamma, att tillverkas i Eslöv istället för nuvarande Vadensjö utanför Landskrona. Anledningen är en högre efterfrågan.

Förra året köpte Orkla Foods varumärket Anamma, som är Nordens största producent av vegetarisk köttersättning. Alla Anammas produkter, som bland annat inkluderar färs, falafel och korvar, är veganska och tillverkas i Simrishamn och Vadensjö.

Sedan Orkla förvärvade vegomärket har de sett en ökning i tillväxten på 50 procent. För att effektivisera och öka produktionen flyttar de därför tillverkningen av produkterna vegofärs, vegofiléer och vegobitar till en av sina anläggningar i Eslöv.

– Det är mycket glädjande att vi har en så hög efterfrågan och tillväxt på produkter från Anamma. Det är ett kvitto på att vi har gjort ett mycket lyckat förvärv som ligger helt i linje med vår strategi. Det är också glädjande att vi har en bra anläggningsstruktur som gör det möjligt att behålla produktion inom Orkla Foods Sverige så att vi kan öka vår kapacitet och utveckla nya produkter, säger Henrik Julin, vd för Orkla Foods, i ett uttalande.

I och med flytten erbjuds fyra medarbetare en fast anställning, medan totalt tio personer erbjuds flytta med till nya anläggningen i Eslöv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062