23948sdkhjf

Uber lanserar matleverans i Stockholm

Det blir allt trängre bland Stockholms matleverantörer när Uber Eats drar igång i Stockholm.
Efter bland annat Amsterdam och London är det dags för Uber att lansera sin nya tjänst Uber Eats i Stockholm, vilket gör staden till en av de första i Europa. Det innebär att det blir en tredje tjänst i huvudstaden som levererar restaurangmat, efter Foodora och Wolt, rapporterar Stockholm Direkt.

Omkring 100 restauranger är anslutna just nu, men Uber, som tidigare etablerat sig som en konkurrent inom taxibranschen, siktar mot fler så småningom.

– Vi har ett starkt varumärke här med hundratusentals användare av Uber sedan tidigare. Och Stockholm är en sann matstad så det är naturligt för oss att växa här, säger Zoltan Fekete, general manager för Uber Eats, till Stockholm Direkt.

Tjänsten, som låter kunder beställa maten genom en app, startar i dag, onsdag. Från och med klockan 11 står ett 100-tal cykelbud redo att hämta upp krog- och restaurangrätter för att sedan leverera dem inom tullarna inom en snittid på 34 minuter. Leveranserna ska även genomföras med moped, eller av Uberförare under perioder då få åker taxi.

Foodora pekades för några veckor sedan ut för sina dåliga löner – buden stod utan kollektivavtal med en lön på 70 kronor i timmen, med bonus per leverans. Uber Eats, som också saknar kollektivavtal för cykelbuden, startar med en minimilön på 100-120 kronor i timmen, men vill så småningom gå helt över till endast provisionsbaserad lön.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095