23948sdkhjf

En robotlastbil kommer lastad - med 50 000 burkar öl

Här är framtidsvisionen där du slipper gå till Systembolaget för att fylla på skafferiet där hemma.
En robotlastbil som kommer lastad med 50 000 Budweisers. Det är framtidsvisionen där du slipper släpa hem öl från Systembolaget rapporterar IDG med hänvisning till Wired.

Efter en över 19 mil lång resa från bryggeriet i Fort Collins till Colorado Springs uppges Volvo-lastbilen ha stått för världens första självkörande varuleverans.

Med på startupen Ottos 18-hjulare fanns kameror, sensorer och annan hårdvara till ett värde av över 30 000 dollar – samt 50 000 burkar Budweiser med texten "den första att levereras med en självkörande lastbil".

Otto har utvecklat en teknik för att göra lastbilar självkörande på motorvägar och arbetet har gått i rasande fart. Företaget startade i januari, och den första prototypbilen var klar i maj. I augusti blev bolaget uppköpt av Uber för drygt sex miljarder kronor.

Det måste fortfarande finnas en människa i lastbilens hytt. Både för att lagen säger så och för att någon måste köra den sista biten inne i staden. Men så fort lastbilen är ute på motorvägen ska den klara sig helt själv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094