23948sdkhjf

Sabis tog OS-guld i lunchcatering – vill ha mer

Företaget representer Sverige för fjärde gången och ska försvara guldet från 2012.
Matlagnings-OS, eller Culinary Olympics som är den officiella titeln, pågår just nu i tyska Erfurt. Företaget Sabis tävlar för fjärde gången i klassen Community Catering, i vilken man i går tog guld i den individuella klassen. Det innebär att laget tar plats i finalen där det tävlas om det sammanlagda guldet, en medalj som Sabis tog hem i OS för fyra år sedan.

– Det här blir fjärde gången som Sabis har blivit uttagna till tävlingen. Det är ett fantastiskt erkännande i sig. Dock är det första gången som regerande mästare vilket ställer nya krav. Förra gången vann vi med en meny med råvaror som älg, svarta vinbär, granskott och lax. Den måste vi nu toppa och det är otroligt kul att se våra duktiga kockar ta sig an den tuffa utmaningen att kreera en god, bra och vinnande måltid på en så pass liten budget, säger Marcus Ekman, projektledare för Team Sabis.

I klassen som Sabis tävlar i pågår tävlingen under fyra hela dagar, där totalt 20 lag från 13 länder deltar. Lagen ska ta fram, organisera och laga en lunch för 150 personer på fem timmar, med en budget på 5 euro per person. Bedömningen tar sedan i akt hela utförandet, vilket bland annat innefattar ledarskap, förberedelser och hygien.

Sabis meny för i år är en modern tolkning av svensk husmanskost, med inspiration från Stockholms skärgård. Bland rätterna syns kåldolmar, gubbröra, gös- och gäddkorv samt nyponsoppa.

Årets lag består av deltagarna Jens Paulsson, Chrisovalandis Karipidis, Verena Kemena, Fred Wilhelmson och Andreas Österberg, som till vardags är köksmästare i några av företagets lunch- och personalrestauranger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094