23948sdkhjf

Livsmedelsverket hotar Mackmyra med vite

Mackmyras märkning vilseledande – "ett övergrepp på den svenska eken".
Whiskytillverkaren Mackmyra marknadsför sin produkt "Svensk Ek" som en whisky lagrad på just svensk ek, men det stämmer inte riktigt. Därför hotar Livsmedelsverket med vite på 10 000 kronor för varje månad som informationen från Mackmyra inte ändras, skriver Dagens Media.

Tidigare i år konstaterade Livsmedelsverket att företagets märkning av "Svensk Ek" hade en del brister. Trätunnorna som whiskyn lagrades på var inte alls tillverkade av hundra år gammal ek från Visingsö. Egentligen var bara tio procent a whiskyn lagrad på fat av svensk ek, och av denna är inte ens all ek från Visingsö.

Enligt Mackmyra handlade de i god tro, men företaget har fortfarande inte ändrat all information på etiketterna. Tunnbindarmästaren Johan Thorslund, som levererat tunnorna till Mackmyra har hårda ord till företaget.

– Det Mackmyra gör är ett övergrepp på den svenska eken, säger Johan Thorslund till Nyhetsbyrån Siren.

Han var den förste att påpeka felaktigheterna, och tillägger att han inte vill vara inblandad i kundbedrägeri även om han får betalt.

Senast vid årskiftet måste etiketterna vara helt ändrade, enligt Livsmedelsverkets beslut, annars kommer Mackmyra att få betala 10 000 kronor i vite för varje månad märkningen inte är ändrad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.074