23948sdkhjf

Tv-profilen går in i bryggeri

"Har i flera år hållit deras julmust som överlägset godast i Sverige"
Journalisten och programledaren Steffo Törnquist, känd från bland annat TV4:s morgonprogram, har blivit delägare i Nyckelbryggerier i Älvsbyn genom ett införskaffande av en mindre aktiepost, skriver sajten Beer Tower.

– Jag har i flera år hållit deras julmust som överlägset godast i Sverige, jag hittade den först på Operakällaren där jag årligen smaskar i mig julbord. Deras bärdrycker är också fantastiska, så jag har lagt namnet Nyckelbryggerier på minnet. Och när jag för ett tag sen sprang på Pelle Linkan, en av mina bästa kompisar från skoltiden i Linköping, som visade sig vara storägare i bryggeriet så blev jag sugen att leka lite med honom igen, säger Steffo Törnquist till Beer Tower.

Törnquist har länge förespråkat livets goda. Förutom en förkärlek till cigarrer och mat har han visat sig vara en riktig kännare när det kommer till alkoholhaltiga drycker: Han innehar första stolen i Spritakademien, är med i Spritmuseums styrelse och har gett ut rosade boken "Steffos Spritbibel".

Därför är det kanske inte heller konstigt att han nu går in i Nyckelbryggerier, där han nu tillsammans med bryggmästaren kikar på möjligheten att ta fram egna ölsorter. En stor del av anledningen till att han gillar Nyckelbryggeriers förutsättningar är vattnet, som han beskriver med orden: "Bättre vatten finns förbanne mig inte på hela klotet", innan han tillägger att ett sommeliervatten kan finnas på tapeten i framtiden.

Nyckelbryggerier grundades i Luleå 1908 som Luleå bryggeri, vilket ägdes av familjen Burström fram till 1979 innan det såldes vidare till bryggerikoncernen TILL. I början av 2000-talet startades Nyckelbryggerier upp igen innan det 2002 försattes i konkurs. 2005 dök det upp igen, med tillverkning av läsk och julmust. Sedan fyra år tillbaka har bryggeriet huserat i Älvsbyn efter att det slagits ihop med Älvsby källa under nya ägare.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078