23948sdkhjf

KLS Ugglarps tar över charkföretag

Storspelaren förvärvar mångårig samarbetspartner i Skåne.
KLS Ugglarps förvärvar Chark-Produkter i Billesholm, som tillverkar bland annat leverpastej, smörgåspålägg och varmrökta korvar. Det skånska nyförvärvet omsätter 141 miljoner och har drygt 50 anställda.

KLS Ugglarps och Chark-Produkter har i flera år samarbetat, då Chark-Produkter länge varit råvarukund hos deras nya ägare. Själva förvärvet ska inte påverka särskilt mycket, menar KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål, som gärna ser att verksamheten fortsätter på utstakat spår under samma ledning som innan.

– Chark-Produkter är ett välskött bolag där Olle Karlsson har vårt fulla förtroende att driva och utveckla företaget vidare, säger KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål i ett uttalande.

Den Olle Karlsson han menar är Chark-Produkters vd, som också ser positivt på den långsiktiga strategi som KLS Ugglarps har för att utveckla företaget

– För oss känns det tryggt med KLS Ugglarps som ny ägare då det är ett stabilt och innovativt
företag med långsiktiga mål som delar vårt kundfokus och våra verksamhetsvärderingar, säger Olle Karlsson.

KLS Ugglarps omsatte under 2015 cirka 3,5 miljarder och har drygt 750 anställda. Den största kunden är Ica, men de levererar också till resten av dagligvaruhandeln och producenter. Marknadsandelen uppskattas vara någonstans mellan 35-40 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156