23948sdkhjf

Rödbetan ersätter E-nummer hos Siljans

Använder sig av naturligt nitrat för att ersätta E-nummer i nylanseringen av sitt skinksortiment.
I samband med att Siljans Chark går över till kött från nya satsningen Gårdsgris, tar charkföretaget bort E-nummer från sitt smörgåsmatsortiment.

Sortimentet, som inkluderar rökt Siljansskinka, kokt Siljansskinka och flatrökt skinka gjort på lokalt gårdsgriskött från rasen Svensk Hampshire, nylanserades i veckan. Samtidigt har man tagit fram ett nytt sätt att ta bort en vanlig ingrediens ur skinkan.

– Med hjälp av en process av lång och skonsam tillagning och tillsats av noga utvalda, naturliga grönsaker, frukt och örter kan vi äntligen ta bort E-numren. Våra konsumenter blir allt mer medvetna och vill göra så bra livsmedelsval som möjligt. Det känns bra att kunna erbjuda dem en helt E-nummerfri och naturlig skinka, säger Frank Eldin, marknads- och försäljningschef på Siljans Chark, i ett uttalande.

Genom att ersätta E-nummer med bland annat juice från rödbeta, som innehåller ett högt innehålla av naturligt nitrat, kan Siljans Chark fortfarande säkerställa hållbarheten i deras skinka.

Gårdsgris startades av Siljans Chark förra sommaren. Projektet är ett samarbete med nio lokala grisgårdar för att ta nästa steg i en framtidssatsning som också ska hjälpa regionens lantbruk. Det sjösattes i oktober och innebär totalt en investering på 25 miljoner kronor av de inblandade.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109