23948sdkhjf

Hon tar över chefsposten på Coop

Ska vara del av ett omfattande förändringsarbete hos koncernen.
Anna Rasin blir ny kommunikationsdirektör för Coop Sverige efter att Olle Axelsson startar eget. Ansvaret för koncernens kommunikationsavdelning kommer successivt lämnas över – Olle Axelsson, som ska starta egen verksamhet våren 2017, kommer att vara ett stöd under första delen av nästa år.

– Jag vill tacka Olle Axelsson för ett mycket gott arbete i att leda och strukturera vår kommunikationsverksamhet de senaste åren och det känns mycket tillfredställande att hitta en smidig övergång nu när Anna tar över stafettpinnen under våren, säger Sonat Burman-Olsson, vd och koncernchef för Coop Sverige.

Hon tillägger att övergången följer koncernens strategi runt successionsplanering.

Anna Rasin började på Coop maj 2015 som chef för internkommunikation och koncernprojekt. Karriären började som konsult på JKL och har fortsatt i roller som kommunikationschef för både Nasdaq och advokatfirman Vinge. Enligt Coop kommer den nya direktören komma in i ett stort förändringsarbete inom koncernen.

– Jag är mycket glad att få frågan från Coops vd Sonat Burman Olsson att ta över ansvaret för kommunikation. Det har varit väldigt spännande att komma in i ett företag som är så viktigt i vardagen som Coop och jag är mycket imponerad av den kunnighet och den ständiga viljan till förändring och förbättring som finns här. Jag ser fram mot fortsätta det stora förändringsarbetet vi är mitt inne i – och där spelar kommunikation en mycket viktig roll, säger Anna Rasin.

Hon tillträder posten helt och hållet 1 april 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078