23948sdkhjf

Stöldgods grund för svart köttmarknad

Det stjäls kött som aldrig förr – och polisen pekar åt restaurangernas håll.
Den senaste tiden har flera matbutiker på Södermalm i Stockholm haft stora problem med köttstölder. Nu misstänker Södermalmspolisen att köttet systematiskt stjäls och säljs vidare till restauranger i området eftersom det är sådana enorma mängder, skriver Stockholm Direkt. Enligt en av de drabbade butikerna är det främst mycket oxfilé och entrecôte som stjäls.

– För många matbutiker är det här förödande. Tjuvarna plockar med sig större mängder kött i väskor och innanför perforerade jackor i flera omgångar och länsar hela köttfrysen, säger Thobias Rydberg på Södermalmspolisen, till Stockholm Direkt.

Under den senaste veckan har flera krögare i området fått besök av både polis och livsmedelsinspektörer, som letar efter stulet kött. Enligt polisen har de flesta som de besökt blivit erbjudna att köpa kött av personer som kommer med stora väskor fulla av det.

Polisens taktik under sina besök hos krogarna har därför kretsat kring att hitta konsumentförpackat kött, som de sedan kräver att restaurangerna, enligt livsmedelslagen, kan visa dokumentation utifrån vilket köttet kan spåras.

Veckans raid har inte bjudit på några större skalpar, men polisen kommer fortsätta kontrollerna och hoppas samtidigt luska fram mer information.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078