23948sdkhjf

Koncernchefen köper Candyking

Hans företag förvärvades av Candyking 2008 – nu köper han hela koncernen.
Candyking, som är en stor aktör inom lösviktsgodis i Norden, Storbritannien, Irland och Polen, byter ägare. Koncernchefen Dani Evanoff tar genom ett nytt bolag över Candyking från nuvarande ägaren, investeringsfonden Accent Equity 2008.

Dani Evanoff kom in i Candykings koncernledning 2008, då de förvärvade hans företag Godisprinsen. Han tillträdde tjänsten som koncernchef för Candyking i somras.

– Det är med stor respekt och ödmjukhet jag nu tar över stafettpinnen för att tillsammans med mina medarbetare bygga ett mästarföretag av Candyking. Ett bolag som ska bli en ledande aktör inom snabbrörliga konsumentvaror säger Dani Evanoff i ett uttalande.

Candyking har gått knackigt i Sverige det senaste året och tillsättningen av Evanoff på koncernchefsposten kallades av företaget som en "omstart".

– Dani Evanoff har drivet som krävs för att ta Candyking vidare i en hårt konkurrensutsatt marknad. Vi önskar Dani och hans medarbetare ett stort lycka till på deras fortsatta resa tillsammans, säger Jan Ohlsson, ordförande i Candykings styrelse.

Koncernen omsatte totalt 1,5 miljarder kronor under 2015 och är den ledande aktören inom lösviktsgodis i alla försäljningsländer. Inom Candyking ingår bland annat även varumärkena Karamellkungen och natursnacksproducenten Parrot's.

Affären är villkorad på godkännande under Candykings obligationslån, som förväntas i januari nästa år.

Samtidigt släpptes delårsrapporten, där den svenska delen visar upp en volymminskning på cirka 37 procent och en försäljningsminskning på cirka 36 procent. Totalt visar koncernen upp en volymminskning och försäljningsminskning på cirka 17 procent vardera för kvartalet, jämfört med samma period förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094