23948sdkhjf

Alla Coops fakturor helt uppe i molnet

Från och med nu har hela Coop Sverige en molnbaserad fakturahantering.
Coop och företaget Basware skrev förra året ett avtal angående fakturahantering, e-faktura, skanningstjänst och KPI-rapportering. Nu har alla bolagen i koncernen gått över till en molnbaserad fakturahantering för de ungefär 500 000 inkommande fakturorna.

– Med valet av Baswares lösning för fakturahantering får vi en förenklad och effektiv process, vilket är det vi eftersträvar. Med ett analysverktyg får vi också en bra översikt över alla bolag och butiker och vi har möjlighet att genomföra processförbättringar efterhand, säger Agneta Loveman, processledare leverantörsreskontra på Coop Sverige, i ett pressmeddelande.

Processen startade i våras då ett stort antal bolag inom koncernen började använda molnlösningen, och fullbordas nu genom att alla bolag i Coop Sverige har gått över till tjänsterna.

Basware, företaget bakom systemlösningen, är specialiserad på just fakturahantering och inköp-till-betalning (purchase-to-pay). Genom deras molntjänster ska man enligt företaget bland annat kunna effektivisera inköp och leverantörs- och kundreskontra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141