23948sdkhjf

Matprisar-gala flyttar till Göteborg

Trendsättande White Guides gastronomigala lämnar Stockholm efter tolv raka år.
White Guide Gala har sedan 2005 delat ut utmärkelser inom gastronomin i Stockholm – i år flyttas branschevenemanget till Göteborg. Det om något kan vara en fingervisning från trendsättarna inom White Guide om vad som händer på Göteborgs restaurangfront.

– Göteborg och Västsverige är i allra högsta grad på hugget, inte minst vad gäller kroglivet. Bland annat är staden en av föregångarna i den nu helt förhärskande trenden fun dining, säger Peter Hansson, vd för White Guide Sverige.

På galan kommer det delas ut priser till årets smakutveckling inom livsmedelsbranschen (som förra året togs hem av Scandinavian Organics), årets stjärnskott och årets banbrytare, bland många andra kategorier.

Galan går av stapeln 6 mars nästa år och följs åt av ett trendseminarium. Det hålls tillsammans med Chalmers och behandlar bland annat temat "Det gröna från det blå", med fokus på vegetarisk mat från den marina miljön.

– I samband med det kommer vi att visa kockar och andra intresserade vilka väldiga outnyttjade närings- och smak-resurser som gömmer sig under ytan, säger Lars Peder Hedberg, utgivare för White Guide, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125