23948sdkhjf

Dansk fiskgrossist tror på succé i Sverige

"Sverige är sju-åtta år efter Danmark"
Danska fiskgrossisten Jacob Kongsbak Lassen förväntar sig en kraftig tillväxt av eko-försäljning till Sverige, efter att ha märkt av ett stort intresse vid ett mässdeltagande i Malmö, skriver Food Supply DK.

Det var vid mässan Nordic Organic Food Fair som den danska kungliga hovleverantören visade upp åtta olika produkter som alla föll under EU:s regler för ekologiskt vattenbruk – från danska öringar och svenska musslor till indonesiska tigerräkor och skotsk lax.

– Det var lite av en ögonöppnare för gästerna på mässan, att vi hade ett så brett utbud av ekologisk fisk och skaldjur, säger Frank Kofoed från Jacob Kongsbak Lassen, enligt Food Supply DK.

Trots att svenska konsumenter är vana vid ekologisk fisk och skaldjur är utbudet inte särskilt brett – särskilt inte jämfört med Krav-märkt vildfångst som det finns gott av, menar Dansk Akvakultur, som bjudit med Jacob Kongsbak Lassen till mässan.

Enligt Frank Kofoed ligger den svenska eko-marknaden för fisk och skaldjur långt efter den danska, vilket den Sverige-etablerade grossisten tror kommer förändras.

– Sverige är sju-åtta år efter Danmark när det gäller marknaden för ekologisk fisk, och det beror främst på Krav-märkningen av vildfångst. Men det finns inget tvivel om att den svenska marknaden kommer att utveckla sig likt den danska, vilket leder till en flerdubbling av ekologisk försäljning, säger han enligt Food Supply DK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078