23948sdkhjf

De är nominerade till gröna priser

Fyra utmärkelser ska delas ut på galan i januari.
Den 26 januari är det dags för prisutdelning på Ekogalan, vilket arrangeras av branschorganisationen Ekoweb. Totalt ska fyra utmärkelser delas ut under sponsring av bland annat Axfood och Krav.

– Årets nominerade har som vanligt valts ut efter att nomineringskommittéerna lagt pannan i djupa veck och vaskat fram de tre bästa förslagen av ett brett urval. Det är verkligen några av de bästa företrädarna i branschen som är utvalda till vardera pris. Det är ingen lätt sak att passera juryns nålsöga och bli en nominerad kandidat, säger Cecilia Ryegård från Ekoweb, som deltagit i juryarbetet.

Bland kategorierna är det värt att lyfta upp två stycken: Årets Garant Ekostjärna samt Årets ekobutik.

De nominerade i kategorin Årets Garant Ekostjärna:

Reko Kyckling
"Med kärlek levererar Reko en så bra ekologisk och KRAV-märkt kyckling som möjligt. Kycklingarna växer upp långsamt i sin egen takt, de lever länge och äter ett reko ekologiskt foder fritt från antibiotika och GMO-manipulerade växter."

Risenta
"Risenta är nytänkande och i tiden. Med t ex vegobiffpulver där man bara adderar vatten gör Risenta bra och hållbar mat till något enkelt att tillaga även för en stressad småbarnsfamilj eller person som vill äta bra och hållbart men inte har kunskapen kring att göra en egen vegorätt."

Juica Sverige
"Grönsaksjuicer gjorda på ekologiska råvaror, och dessutom Eko-certifierade, som levereras direkt hem fem dagar i veckan. Med e-handeln gör juica.se det enkelt, oavsett var man bor i landet."

De nominerade i kategorin Årets ekobutik:

Gekås Ullared
"För att aktivt ha jobbat med att göra svenska, närodlade ekoprodukter lättillgängliga för konsumenterna."

Green Matmarknad
”För att genom ett ihärdigt fokus tillgängliggjort svenska, närodlade ekoprodukter till sina kunder.”

Coop Konsum Gnesta
"För ett målinriktat arbete för att kunna erbjuda kunderna ett brett, svenskt, närodlat ekosortiment."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079