23948sdkhjf

Svenska tillverkaren köper danskt

Linköpingsföretaget förvärvar dansk förpackningstillverkare.
Svenska företaget Tielman, som tillverkar förpackningar av flera slag för bageri- och livsmedelsbranschen, är i en internationellt offensiv fas. För tre år sedan startade man verksamhet i Kanada, och nu förvärvar man 70 procent av danska bakformstillverkaren Fin Form.

– Vi är mycket nöjda med denna affär som är ett strategiskt viktigt steg i vår fortsatta expansion framåt. Det nya och utökade produktsortimentet gör att vi bättre kan tillgodose våra kunders behov, säger Björn Tielman, vd för Tielman Sweden, till sajten Affärsliv.

Linköpings-baserade familjeföretaget Tielman Sweden grundades 1930, och har själva producerat formar för bakverk ända sedan starten. Genom köpet av den danska verksamheten breddar man utbudet av förpackningslösningar, både inom funktionella standardprodukter och skräddarsydda premiumprodukter med mer fokus på färg och form.

Produktionen stannar kvar i Danmark under nuvarande vd, och Tielman förväntar sig att förvärvet ska leda till ytterligare tillväxt inom alla verksamheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158