23948sdkhjf

Han kliver in i vd-rollen för Cloetta

Före detta Arla-chefen tar över posterna som både vd och koncernchef.
Henri de Sauvage Nolting blir ny vd och koncernchef för Cloetta AB. Han kommer senast från Arla, där han lämnade ifrån sig vd-posten i november, för att verka som extern strategisk rådgivare under en period.

– Jag är väldigt entusiastisk över att få möjligheten att leda Cloetta med alla ikoniska varumärken. Cloetta står starkt och min ambition är att driva Cloettas utveckling genom fortsatt organisk tillväxt, kostnadseffektivitet och nya initiativ såsom potentiella förvärv, säger Henri de Sauvage Nolting i ett uttalande.

Henri de Sauvage Nolting, som är holländsk medborgare, har stor erfarenhet av den nordiska marknaden. Han intog vd-posten för Arla Foods Sverige hösten 2013, vilket även innebar ansvar för marknaden i Danmark och Finland. Innan dess verkade han som Unilevers Sverigechef och senare ansvarig för Unilevers verksamhet i hela Norden.

– Henri de Sauvage Nolting har en gedigen bakgrund och dokumenterade meriter från snabbrörliga konsumentvaror på våra nyckelmarknader i Norden och Nederländerna. Hans erfarenhet och kompetens gör honom väl lämpad att leda och utveckla Cloetta till nästa nivå, säger Lilian Fossum Biner, styrelseordförande, i ett uttalande

Fram till att Henri de Sauvage tillträder tjänsten 15 februari, fortsätter tillförordnade vd:n Danko Maras på posterna. Han har hållit i ansvaret sedan David Nuutinen på grund av personliga skäl avgick i september i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141