23948sdkhjf

Krav skaffar ny vd

Tidigare miljöchef för Ica tar över organisationen.
Anita Falkenek blir ny vd för organisationen Krav, vilket också innebär att sökandet av en efterträdare till Lars Nellmer, som slutade i juni i år, är över.

Anita Falkenek tar över i en tid då ekologisk och Krav-märkt har en marknadsandel på sju procent – en rekordhög siffra. Målet och uppdraget är att få fler att producera de typerna av mat, då organisationen ser en större efterfrågan än utbud.

– Kravs utmaning är att stödja lönsam ekologisk produktion samt tillgodose marknaden med Krav-märkta råvaror och produkter. I stort handlar det om hur Krav bäst kan bidra till att klara de utmaningar som samhället och livsmedelsproduktionen står inför. Anita är en person som har goda förutsättningar och kapacitet att kunna göra det, säger Elisabeth Gauffin, ordförande i Krav, om tillsättningen av nya vd:n.

Hon kommer närmast från Åhléns, där hon haft rollen som hållbarhetschef. Dessförinnan har hon innehaft roller som miljöchef på Ica, ansvarig på WWF för samarbete med Ikea och hon är dessutom utbildad biolog samt ekotoxikolog. Förra året blev hon också invald som styrelseledamot i Miljömärkning Sverige, som sköter Svanen-märkningen.

Enligt ledningen har Falkenek bland annat utsetts till vd för sin erfarenhet att leda processer av förändring – enligt henne själv ligger nyckeln i att både hitta nya samarbeten och partners till Krav, samtidigt som man sköter relationen med de man redan etablerat en kontakt med.

Hon tillträder tjänsten 20 mars 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079