23948sdkhjf

Plastpåsetillverkaren har 91 miljoner i skulder

Rimpac Emballages vd är inte nöjd med konkursförvaltarens uppteckning.
I slutet av oktober förra året försattes plastpåsetillverkaren Rimpac Emballage i konkurs efter begäran av egna vd:n Pierre Nordin – företaget kunde inte betala sina skulder, och två företag hade tidigare under hösten begärt företaget i konkurs.

Enligt den utsedde konkursförvaltaren, som i förra veckan lämnade in konkursbouppteckningen till Norrtälje Tingsrätt, uppgår företagets tillgångar till cirka 700 000 kronor. Det är långt under de 91 miljoner som förvaltaren uppskattar som företagets skuldbörda, skriver Norrtelje Tidning.

Men Rimpacs vd Pierre Nordin är inte nöjd med uppteckningen, och menar att den uppvisar många fel.

– Konkursbouppteckningen innehåller ett antal felaktigheter, missuppfattningar och oklarheter både på tillgång- och skuldsidan, vilket är naturligt på grund av boets omfattning, säger han till NT.

Han tillägger att skulderna ligger på en normal nivå – om pengar samtidigt hade fortsatt komma in. Eftersom företaget nu är i en utsatt situation menar han också att värdet på verksamheten blir värderat mycket lågt, och varken inkluderar lokaler, maskiner eller verksamheten i sig.

I dagsläget har länsstyrelsen gått in med en lönegaranti för de 35 personer som var anställda i företaget vid konkursen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078