23948sdkhjf

Första butiken över en miljard

Trots att gränshandeln pekar neråt slår svenska matbutiken omsättningsrekord.
Som första matbutik i Norden lyckas Nordby Supermarket trycka upp sin omsättning till över en miljard kronor, skriver Strömstads Tidning. Detta trots att den norska kronan – och följaktligen norsk gränshandel i Sverige – har sjunkit det senaste året.

Butiken bytte till större lokaler 2012 och sedan dess har man satt rekord i omsättningen varje år. 2016 års omsättning är alltså inget undantag.

– Tack vare våra duktiga medarbetare så klarar vi att spränga denna magiska gräns 2016 och passera en miljard i omsättning. Alla våra medarbetare förtjänar en stor honnör för denna insats, säger butikschefen Heidi Fouganthin till Strömstads Tidning.

Enligt siffror från norska statistikorganet Statistisk sentralbyrå köpte norrmän varor för 12,8 miljarder norska kronor mellan oktober 2015 till september 2016, vilket är en minskning med cirka 1,1 miljard norska kronor jämfört med samma period 2014-2015. Trots att försvagandet av den norska kronan lett till att vissa varor kostar lika mycket (eller till och med mindre) i Norge som i Sverige, lockar fortfarande gränshandel av mat, godis, alkohol och tobak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062