23948sdkhjf

Mathem tar steget in i alkoholförsäljningen

Matleverantören erbjuder nu starkvin i sortimentet efter nybildat samarbete med Winefinder.
E-handelsbolaget Mathem har tidigare haft planer på att börja sälja alkohol, men sett lagliga svårigheter i att man är ett svenskregistrerat bolag. Med hjälp av ett nytt avtal kan man nu ge sig in i alkoholförsäljningen.

Genom ett samarbete med vinimportören Winefinder, som importerar vinerna till Sverige med hjälp av ett danskt bolag, kan man erbjuda starkvin i sina hemleveranser.

– Vi utvidgar bara vårt redan befintliga erbjudande. Rent tekniskt är det ingen skillnad. MatHem säljer mat och Winefinder säljer vin. Skillnaden är att kunden kan samla allt under en och samma beställning och sedan få varorna levererade samtidigt, säger Tomas Kull, grundare av och vd för Mathem, i ett uttalande.

Enligt kommentarer till Breakit ser Mathem sig mer som en transportör i avtalet, och att det till viss del handlar om att få bättre lönsamhet för de budbilar man äger. Beställningarna är separata, men görs på samma hemsida. Mathem tar inte betalt för vinet, utan för transporten – betalningen går i stället till Winefinders danskregistrerade bolag, vilket gör att Mathem juridiskt kan genomföra ett erbjudande av vin från sin hemsida.

Från och med måndag går det att beställa vin genom Mathem, som levererar beställningar på onsdagar och lördagar. Enligt matleverantören har man sedan en tid tillbaka utbildat transportörerna i säkerhetsfrågor, och menar att de redan har erfarenhet att kontrollera id på mottagare. Ålderskontrollen vid själva köptillfället ska Winefinder stå för.

Winefinder grundades 2005 och var först i Sverige med att få tillstånd till distansförsäljning av vin till privatpersoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095