23948sdkhjf

Konsum Värmland letar legotillverkare

Flera charkprodukter är så viktiga att man letar efter nya producenter.
Efter varslet på Konsum Värmlands egenproduktion var det många som kritiserade organisationens prioritering av lokala produkter. De varor som först sades vara kvar i produktion innefattade konditorivaror, sallader och smörgåstårtor, men efter att krutröken lagt sig visar det sig att det kan bli fler.

Ett 15-tal charkprodukter anses vara så viktiga för Konsum Värmland att man nu undersöker möjligheten att låta dem produceras av andra värmländska producenter, skriver Nya Wermlands Tidning. Bland annat lyfter man fram falukorven som en produkt som förknippas med organisationen.

– I och med det förstärker vi också lokal produktion i andra delar av länet som kan innebära nyanställning och utveckling av deras verksamhet. I vilken utsträckning och vilka artiklar det handlar om får vi återkomma om, säger vd Tomas Sjölander till NWT.

Enligt Tomas Sjölander vill man föra en dialog med aktuella producenter för att undersöka förutsättningarna – situationen är hittills för osäker för att en tidsplan ska kunna skissas fram. Bland annat har Livsmedelsarbetareförbundet bjudit in till möte för att se om det finns en lösning: antingen genom att en mindre del av charkverksamheten fortsätter skötas av Konsum alternativt att någon annan aktör tar över maskineriet och garanteras Konsum-beställningar.

I en kommentar till NWT säger charktillverkaren Hemgården att man skulle vara intresserade om ett samarbete blir aktuellt – man har redan planer på att bygga ut fabriken och öka kapaciteten. Hemgården ägs av August Larsson Charkuteri, som i sin tur ägs av G Möller efter att ha blivit uppköpta i september förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094