23948sdkhjf

Norvida vill konkurrera med svenskt kött

Holländska grisköttet produceras enligt eget koncept.
Norvida, Nordens ledande köttimportör, meddelar att man i Sverige nu erbjuder importerat griskött "med en djuromsorg och antibiotikaförbrukning som är konkurrenskraftig i jämförelse med svensk produktion".

Fläsket kommer från holländska bönder, som man samarbetat med för att ta fram en djurhållning där målet varit att minimera användningen av antibiotika.

– Målsättningen har varit att helt eliminera svanskupering och minimera användning av antibiotika. Och det har vi nu lyckats med, säger Calle Ramvall, kvalitets- och miljöchef hos Norvida, i ett uttalande.

I konceptet som grossisten utvecklat tillsammans med bönderna ingår bland annat förbättrade miljöer, foder och mer tillsyn. Det gör att Norvida också tar ut ett högre pris, då man betalar premier till bönderna som föder upp inom konceptet.

Först ut att ta in fläskköttet, som går under varumärket John’s Selection Animal Welfare, är Coop.

–Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder importerat fläskkött där antibiotikaanvändningen är i nivå med svensk uppfödning och där grisarna får behålla sina knorrar, säger Majsan Pense, kategorichef för kött på Coop, i ett pressmeddelande.

Enligt Calle Ramwall siktar Norvida på att allt fläskkött som man importerar ska produceras på detta sätt inom de närmsta tre åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078