23948sdkhjf

Lantmännen söker entreprenörer

Genom satsningen Lantmännens Växthus vill man utveckla startups för livsmedelsproduktion och lantbruk.
Lantmännen låter nu entreprenörer med idéer för livsmedelsproduktion och lantbruk söka till Lantmännens Växthus, något man kallar ett "acceleratorprogram".

Projektet, som är ett samarbete med affärsinkubatorn Stockholm Innovation and Growth (STING) och stiftelsen Ideon Agro Food, startar i april och erbjuder deltagare med affärsidéer att medverka i ett utbildningsprogram. Genom detta ska man få hjälp att utveckla idén till produkter och tjänster.

Tio projekt väljs ut att medverka i utbildningen, som består av workshops i vilka man får hjälp att utveckla sin affärsmodell. Programmet avslutas med ett koncept taget direkt från tv – i ett draknäste, bestående av bland andra Lantmännens koncernchef och forsknings- och utvecklingschef, får man till slut pitcha sin produkt eller tjänst. De vinnande bidragen får sedan stöd i form av finansiering och utvecklingshjälp.

– Nytänkande och entreprenörskap krävs för att möta dagens och morgondagens utmaningar inom jordbruk och livsmedel. Därför har vi på Lantmännen valt att utveckla och satsa på Växthuset år efter år. För Lantmännen är innovation nyckeln till en hållbar livsmedelsproduktion och ett livskraftigt lantbruk, säger Emma Nordell, en av de programansvariga för Lantmännens Växthus.

Bland tidigare vinnare syns bland annat en helt ny sort av svart vinbär, gröna proteinkällor i form av svamp och ett digitalt system för övervakning av jordbruk. Ansökningsperioden sträcker sig till 10 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11