23948sdkhjf

Oro på Carlsberg efter ordförande-ord

Anställda på Carlsbergs anläggning i Falkenberg reagerade på styrelseordförandens krönika.
"För mig handlar det om att dra tillbaka produktionen till Danmark". Det var citatet ur Carlsbergs styrelseordförande Flemming Besenbachers kolumn på danska sajten Finans som skapade oro och förvirring hos de anställda på företagets anläggning i halländska Falkenberg.

Enligt Livsmedelsklubben på Carlsberg i Falkenberg blev man överrösta av samtal från fackets medlemmar som var oroade över att förlora sina jobb, skriver P4 Halland.

– Vi vet inte vad det här uttalandet grundar sig i och vi vet inte om det finns någon verklighetsförankring i det, säger Christoffer Westman till P4 Halland.

Senast i september förra året varslade Carlsberg Sverige 37 tjänster i Falkenberg efter att man slutat med egen fjärrtransport och ökat automatiseringen på lagret. Två år tidigare sparkades 12 anställda efter att man investerat 200 miljoner kronor i det då nya lagret.

Enligt Falkenbergsanläggningens kommunikatör, Jörgen Welter, har det här ingenting med de svenska jobben att göra, och är inte kopplat till Carlsberg eller dess investeringar.

– Det är viktigt att betona att Besenbacher pratar utifrån ett samhällsperspektiv, säger han till radiokanalen, och syftar på att ordföranden skrivit krönikan kopplat till sitt fyra dagar långa besök på World Economic Forum i Davos.

I krönikan skriver Besenbacher att Danmark som land kan dra nytta av det som kallas "den fjärde industriella revolutionen", och kopplar utvecklingen av digitaliseringen till en större tillväxt i samhället.

"För mig handlar det om att dra tillbaka produktionen till Danmark och att skapa tillväxt genom att utnyttja robotar, automatiseringar, big data och digitalisering, i linje med de mekanismer som bär den fjärde industriella revolutionen.", skriver Flemming Besenbacher och menar senare i texten att stora företag också har ett ansvar för att skapa värden i samhället.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.234