23948sdkhjf

Britt köper McDonald's restauranger i Norden

Styrelseordföranden och grundaren av investmentjätte tar över avtalet för 435 restauranger.
McDonald's meddelar att man säljer franchiseavtalet för Sverige, Danmark, Finland och Norge, till britten Guy Hands, som därmed också får utvecklingslicensen. Som utvecklingspartner kommer Guy Hands stå för det kapital som krävs för att båda stödja och skapa tillväxt i verksamheten.

Avtalet omfattar 435 restauranger i hela Norden och affären förväntas vara klar i slutet av första kvartalet. Köpesumman avslöjas inte.

– Det här är en spännande möjlighet att skapa ett starkt partnerskap med ett av världens ledande globala varumärken, säger Guy Hands i ett pressmeddelande.

Guy Hands är grundare och styrelseordförande för Terra Firma Capital Partners, ett investmentbolag med en portfölj som innehåller bland annat Australiens största privatägda nötköttsproducent, samt flera energibolag specialiserade inom vindkraft och solceller. Sedan starten 1994 har bolaget investerat mer än 16 miljarder euro i 33 företag som har ett totalt bolagsvärde på över 48 miljarder euro.

Enligt McDonald's kommer affären att hjälpa utvecklingen som redan pågår i Norden – en modernisering av restaurangerna samt en starkare digital kontakt och mer personanpassad service till kunderna. I dagsläget drivs över 95 procent av de nordiska restaurangerna av franchisetagare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078