23948sdkhjf

Hemlig deg i Lantmännens baguetteaffär

Lantmännen Unibake förvärvar bake off-bageri som når svenska, norska och finska marknaden.
Lantmännen Unibake meddelar att man köper det svenska bageriet Anderson Bakery för en hemlig summa från nuvarande ägarna Sven-Åke Andersson och Peter Wiberg. Enligt Lantmännen Unibake är det ett köp som passar dem väl, då Anderson Bakery är en stor leverantör av bake off-baguetter i Sverige, Norge samt Finland.

– Förvärvet ligger i linje med Lantmännen Unibakes tillväxtstrategi och stärker vår bageriverksamhet i de nordiska länderna, säger Werner Devinck, vd för Lantmännen Unibake, i ett pressmeddelande.

Anderson Bakery har sin bas i Huddinge utanför Stockholm, med 30 anställda och en årlig beställningsvolym på cirka 6 500 ton. Från starten 1984 erbjöd man ett fullt sortiment, fram till 2002, då man gick över till en inriktning på bake off-baguetter.

Sedan de nu överlämnande ägarna tog över företaget 2006 har man investerat i flera omgångar för att modernisera bageriet. Omsättningen för 2016 uppgick till cirka 75 miljoner kronor.

Bageriet ansluter i och med förvärvet till Lantmännen Unibakes 36 andra bagerier, där bland annat Hatting, Schulstad och Bonjour ingår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125