23948sdkhjf

Ministern upprörd över kycklingsmittan

"Svenska konsumenter väljer svenskt för att det håller hög kvalitet och då ska det banne mig vara det också".
Landsbygdminister Sven-Erik Bucht (S) är inte nöjd över situationen som inträffat på Kronfågels slakteri, där förekomsten av campylobacter i kyckling ökat till 30 procent efter att man tvättat transportlådor i förorenat vatten. Felet är enligt Kronfågel nu åtgärdat.

– Oacceptabelt slarv. Svenskt varumärke är ett kvalitetsmärke och då ska man inte hålla på med sådant här, säger han till Aftonbladet.

Åtgärden av installationsfelet i Kronfågels tvättanläggning kommer efter ett 2016 där fler svenskar än någonsin rapporterades smittade av campylobacter. Totalt står Kronfågel för cirka 50 procent av marknaden, och 30 procent av den färska kycklingen från slakteriet i Valla bar under hösten på tarmbakterien.

Sven-Erik Bucht säger att den stora efterfrågan på kycklingen inte får leda till slarv och att branschen måste ha det under kontroll trots produktionsökning. Han påpekar att de flesta producenter "sköter det perfekt", men att alla får ta smällen om någon slarvar.

– Det är ändå så att svenska konsumenter väljer svenskt för att det håller hög kvalitet och då ska det banne mig vara det också, säger ministern till Aftonbladet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.165