23948sdkhjf

Förpackningsföretaget utsett till Sveriges smartaste industri

Smålandsföretaget blir först att ta hem äran i IVA:s nyinstiftade tävling.
Plastförpackningstillverkaren Emballator Plastics & Innovations, en del av Emballatorgruppen, var först ut att vinna Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) nyinstiftade pris Smart industri som delades ut i slutet av januari.

Koncernen gör bland annat plastförpackningar till företag i en rad olika branscher och har en stor bredd på produkterna. Ett av områdena är tillverkning av förpackningar till livsmedelsindustrin och man har till exempel utfört legotillverkning åt företag som Tetrapak, där man med sitt digitala system har kunnat följa produktionen på distans.

Juryn motiverade prisvinnaren med att Emballator på ett framgångsrikt sätt utnyttjat digitaliseringens möjligheter – både för att effektivisera produktion och skräddarsy leveranser och produkter till kunderna.

– Vi fick in över 40 nomineringar med stor bredd. I år valde vi att uppmärksamma företag som på ett innovativt sätt använt digitalisering för att vidareutveckla relativt traditionell tillverkningsindustri, säger Johan Weigelt, juryns ordförande och akademisekreterare på IVA, i ett pressmeddelande.

Under förra året lanserade Emballators företag 37 nya produkter och tjänster, något som man tillskriver ett nära samarbete mellan företagen i koncernen och dess kunder.

– Vi har kommit en bra bit på väg inom kundintegrering, bland annat med Vendor managed inventory. Ett exempel är Orkla med deras många välkända varumärken, där vi med hjälp av VMI optimerar både produktionsplanering och lagernivåer för såväl kunden som oss själva, säger Adam Airosto, vd för Emballator Växjöplast, i ett pressmeddelande.

Emballator Plastics & Innovation har produktion på flera ställen och består av en rad förpackningsföretag: Emballator Lagan Plast, Emballator Mellerud Plast, Emballator Växjö Plast, Emballator Tectubes, Emballator Wexio Maskinautomation och danska Emballator Thy Plast.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078