23948sdkhjf

Svampodlingen borta i storbrand

Sveriges största svampodlare drabbades av brand under natten – ingen människa skadad och leveranserna är säkrade.
Svampodlingen i skånska Hällestad brann ner under natten till fredag. Ingen skadades i branden, som drabbade gårdens odling och kontor.

Enligt en kommentar från räddningstjänsten handlar det om stora materiella skador – uppskattningsvis 600-700 kvadratmeter odling totalförstördes i branden, rapporterar P4 Malmöhus. Istället för att släcka den övertända delen har räddningstjänsten fokuserat på att hindra branden från att spridas.

– Vi är tacksamma att räddningstjänsten var på plats så fort. De grävde av byggnaden på mitten med en hjullastare för att begränsa spridningen och lyckades rädda boningshus och vår gårdsbutik, säger Mathias Persson, vd för Hällestad, i ett pressmeddelande

Enligt Mathias Persson räknar man med att ha fått igång odlingen i mindre skala redan under fredagen, med hjälp av samarbetspartners som kan ta in ekoodlingen tillfälligt. Flera underleverantörer kommer hjälpa till för att lösa de närmsta leveranserna och företaget, som levererar cirka 8 000 kilo svamp i veckan, räknar med att kunna leverera för fullt inom tre veckor.

– Inom tre veckor ska vi kunna leverera samma mängd färsk kvalitetssvamp som vanligt till våra kunder. Dock har jag svårt att garantera att alla tretton sorter finns men det hoppas jag det finns förståelse för i det här läget.

Orsaken till branden är ännu inte känd, skriver Kvällsposten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094