23948sdkhjf

Logistikföretaget väljer Helsingborg för första nordiska lagret

Ett 13 000 kvadratmeter stort logistikcenter ska stå färdigt i början av nästa år.
Internationella företaget Seafrigos nordiska verksamhet väljer Helsingborg när man bygger sin första anläggning i Norden. Lagret kommer att bli 13 000 kvadratmeter stort och uppdelat i zoner för kyl- och frysvaror, tillsammans med en avdelning för temperaturkänsliga kolonialvaror.

– Läget är helt optimalt för vår verksamhet med närhet till motorvägar, Helsingborgs hamn och Öresundsbron. Vårt första lager i Norden blir sannolikt den modernaste tempererade 3PL-anläggningen på marknaden, säger Peter Jönsson, vd på Seafrigo Nordic.

Företaget Logistic Contractor får uppdraget att bygga anläggningen, som beräknas vara klar i januari 2018. Bland företagets andra projekt syns uppdrag från bland annat Foodmark och Martin & Servera.

För att kunna möta det som man ser som skiftande behov hos kunderna kommer man till exempel att bygga en kyld avdelning med e-handelsprodukter i åtanke, på cirka 2000 kvadratmeter. Enligt vd Peter Jönsson är det ett segment som man ser en växande framtid för.

Seafrigo Nordic är den nordiska delen av den ursprungligen franska Seafrigo-koncernen, som specialiserar sig på sjö- och flygtransport och hantering av tempererade livsmedel. Koncernen är verksamma på fyra kontinenter och under förra året omsatte koncernen cirka 250 miljoner euro samt sysselsatte omkring 700 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083