23948sdkhjf

Findusområdet populärt på marknaden

Intresset ökar för att ta över i Bjuv efter Findus – som jagar svensk produktion.
Slutdatumet för Findus produktion i Bjuv är satt till den 31 mars, och innan dess hoppas man ha hittat köpare till fabriken och marken. Snart kommer också besked om vilka av Findus produkter som kommer att fortsätta produceras i Sverige. För även om man lägger ner i Bjuv är tanken att man vill ha svenskt, enligt vd:n.

– Vi har för avsikt att behålla svenskt ursprung på de produkter där det är särskilt viktigt för våra kunder. Vi hoppas nu kunna säkra de sista detaljerna med involverade parter, säger Findus vd Henrik Hjalmarsson till Svt Nyheter Helsingborg.

i dagsläget har man flyttat produktion till andra länder – främst Tyskland, men även Spanien och Italien. Hittills har man flyttat delar av produktionen för frysta rätter och fiskgratängen, tillsammans med en del utrustning som man saknar i andra delar av Nomad Foods-koncernen.

Enligt fastighetskonsulten Peter Wiklund på NAI Svefa som sköter försäljningen, är intresset stort för de tre fastigheter som ska säljas: industrifastigheten, ett processvattenverk och 210 hektar lantbruksmark.

I en kommentar till Svt Nyheter Helsingborg säger han att det är sannolikt att det blir ett kluster av företag inom livsmedelsproduktion som tar över den 100 000 kvadratmeter stora fabriken, då vattenverket kan rena vatten från produktionen.

– Det är ett av Europas största processvattenverk. Det är enorma investeringar att få i gång något sådant, säger Peter Wiklund till Svt Nyheter, som tillägger att det främst är svenska företag som visat intresse.

Tidigare har Bjuvs kommun meddelat att man vill köpa 100 hektar av marken för bostadsbyggande, men enligt mäklaren är de inte de enda intressenterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097