23948sdkhjf

McDonald's bästa franchisetagare i storköp

Patrik Hjelte köper 14 skånska McDonald's-restauranger – ökar ägandet till 26 stycken.
Franchisetagaren Patrik Hjelte äger sedan tidigare tolv McDonald's-restauranger – de flesta i Värmland, där han har monopol. Nu mer än dubblar han antalet restauranger i en storaffär.

Genom sina två företag Hjelte Restaurang och Nois Burger, köper han 14 McDonald's-restauranger av en annan storägare, Benedikte Holmberg med företaget Skåne Hamburger & Co.

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig och mina medarbetare att växa in i Skåneregionen och jag känner mig hedrad över att jag har fått möjligheten att ta över restaurangerna i södra Skåne. Jag ser fram emot att få lära känna medarbetarna och ta del av det lokala samhället, säger Patrik Hjelte i ett pressmeddelande.

Senast i januari utsågs Patrik Hjelte till årets franchisetagare inom McDonald's Sverige, och sitter även i styrelsen för bland annat hockeylaget Färjetad BK. Nu hoppas han på att skapa samarbeten med de lokala fotbollslagen kring de nya restaurangerna.

– Vi har börjat undersöka möjligheterna för att bli en lokal partner till Trelleborgs FF, Malmö FF och Landskrona BoIS och supporta lagen på något vis, säger Patrik Hjelte till näringslivssajten 8 till 5.

Från och med 1 mars förväntas förvärvet träda i kraft. Köpesumman för de 14 restaurangerna hålls hemlig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11