23948sdkhjf

Köttagenten och anrikt charkuteri i samarbete

Franska jätten Bigards generalagent tar sig an både klassiker och nytt sortiment när man sluter försäljningsavtal.
Munka Charkuteriet och säljagenten Pesema meddelar att man har tecknat ett samarbetsavtal. De två företagen kommer framöver att verka som samarbetspartners, där Pesema kommer att sköta all Munka Charkuteriets försäljning.

– Detta innebär att Munka Charkuteriets produkter kommer få en mer framträdande roll och kommer åter börja synas i charkdiskarna. Dessutom har man utökat sortimentet och kommer nu satsa på fler produkter än den klassiska Munka-ringen, säger Peter Madsen som driver Pesema, till Food Supply.

Munka Charkuteriet, som grundades 1976, har haft det kämpigt de senaste åren, med både konkurser och ägarbyten i bagaget. I dag ägs varumärket av Helsingborgsföretaget Animec, och man hoppas kunna bygga vidare på tidigare traditioner som bland annat gav dem två guld i Chark-SM 2008, tillsammans med en rad andra SM-medaljer genom åren.

Pesema har tidigare rott hem ett stort uppdrag som generalagent i Skandinavien för Groupe Bigard, Europas största slaktföretag för nöt och kalv, som omsätter cirka 4,3 miljarder euro. Enligt Peter Madsen har Groupe Bigard uppmuntrat till Pesemas nytecknade avtal, och välkomnar Munka Charkuteriets produkter som ett bra komplement då man i dagsläget inte har några konkurrerande produkter.

– Beroende på utfallet av vårt samarbete skulle möjligen ett ännu djupare samarbete kunna komma till stånd, där Groupe Bigards storlek och ekonomiska muskler kan ge verksamheten i Munka-Ljungby extra styrka samt möjliggöra expansion, säger Peter Madsen till Food Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093