23948sdkhjf

Fazer varslar 23 i Karlstad

För små leveranser gör att man överväger samarbete med konkurrenten.
I slutet av januari gick Fazer ut med att man inför ett sparprogram, som innebär att 110 anställda varslas. Totalt vill Fazer minska kostnaderna med cirka 50 miljoner kronor i sparprogrammet för att säkerställa en långsiktig konkurrenskraft.

Varslet berörde främst de 60 anställda på bageriet i Lövånger som man vill lägga ner, medan de resterande 50 tjänsterna som man ska spara in på finns inom marknad, försäljning och produktion.

Nu meddelar Fazer att 23 anställda på Fazer Bageris omlastningscentral i Karlstad varslas, på grund av lönsamhetsproblem kopplade till leveranser. Samtidigt överväger man att starta ett distributionssamarbete i Värmland med konkurrenten Polfärskt, för att skapa en mer effektiv modell för området.

– Vi får högt ställda krav på våra kunder om att ha en hög och god leveransfrekvens, men att leva upp till det i Värmland är svårt. Dels på grund av avstånden och dels på grund av att det ofta är små leveranser till många butiker. Lönsamheten blir så inte tillräcklig, säger Anna Månsson, försäljningschef på Fazer Bageri, till Svt Värmland.

Ett samarbete mellan Fazer och Polfärskt, som till hälften ägs av Polarbröd, innebär att Polfärskts lokala företagare sköter order, distribution, returhantering och plock av Fazer Bageris order.

Enligt Fazer har man redan inlett förhandlingar med fackförbunden Livs och Unionen.

I dagsläget har Fazer bagerier i Lövånger, Umeå, Eskilstuna, Lidköping och Lund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094