23948sdkhjf

Svenskt Butikskött flyttar – 60 kan få gå

Produktionen i Stockholm flyttas till Gotland och 60 tjänster påverkas.
Köttföretaget Svenskt Butikskött, Sveriges största leverantör av Kravmärkt kött, meddelar att man kommer att flytta produktionen från Stockholm till dotterbolaget Gotlands Slagteri i Visby. Flytten innebär att 60 tjänster berörs när företaget nu går in i fackliga förhandlingar.

Anledningen är Stockholms stad planerar att göra om Slakthusområdet, där Svenskt Butikskött har produktion, till ett nytt bostadsområde under namnet Söderstaden. Enligt företaget har man diskuterat flera alternativ, men väljer nu att flytta produktionen till Visby och etablera ett nytt huvudkontor norr om Stockholm.

– Vi har behov av att konsolidera vår verksamhet och en ökad närvaro på Gotland känns som en naturlig satsning mot bakgrund av vårt eget varumärke "Smak av Gotland”. Vi har kunder över hela landet med fokus på Mälardalen varför ledningsfunktionen samt den kommersiella enheten kommer finnas kvar i Stockholm, säger vd Tobias Berglund, som tillträdde tjänsten i slutet av augusti förra året.

Nu vill man lindra effekterna av beslutet genom att engagera bland annat andra samarbetspartners i omställningen. Senast i december 2015 flyttade man över packningen av fläskfilé och fläskytterfilé från Stockholm till Gotland.

Flytten innebär att Gotlands Slagteri antagligen kommer att kunna producera sju dagar i veckan, vilket i sin tur kan leda till att man får 20 nya tjänster.

– Med flytten vinner vi dels bättre flöden, vi ökar hållbarheten och minskar svinnet. Det känns jättepositivt för Gotlands Slagteri, säger Fredrik Sundblad, platschef på Gotlands Slagteri, till P4 Gotland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078