23948sdkhjf

Nytt livsmedelsföretag har planer för Bjuv

Foodhills har proteiner och frysta livsmedel i kikaren – men vill inte gå i Findus fotspår.
Ett nytt livsmedelsföretag med proteinskiftet som inspiration planerar att etablera sig i Bjuv. Foodhills bildades i januari och ska producera frysta livsmedel, med vegetabiliska proteiner som en av produkterna, skriver SVT Nyheter Helsingborg.

Till sin hjälp har man flera rutinerade personer. I styrelsen sitter lantbrukaren Bengt Persson, styrelseproffset Anders Nelson och Wiveca Almgren, vd för frysta grönsaker och bär-producenten Magnihill. Ordförande Bengt Persson har bland annat suttit i LRF:s styrelse och fick även Guldnålen av förbundet för sina insatser, medan Anders Nelson har engagemang i 76 olika bolag.

– Det handlar inte om att vara en Finduskopia utan att ta vara på de nya möjligheter som uppstår på marknaden. Idén är att vi ska producera livsmedel i Bjuv, men exakt hur och var är för tidigt att säga, säger Bengt Persson till SVT.

Innan man drar igång planerar Foodhills storleken på produktionen och letar lokaler. Att ta över Findus fabrik är inte ett alternativ, då den är för stor – enligt Bengt Persson är det inte heller meningen att man ska upp på Nomad Foods-företagets nivå.

Utöver lokal letar företaget investerare, och man har redan styrelsemedlemmen Anders Nelsons bolag Backahill i ryggen. Det hela är fortfarande på ett väldigt tidigt stadium menar Wiveca Almgren, som tillägger att jordarna i trakten tillåter en stor och bred odlingsproduktion. Hennes företag Magnihill, som har kontrakt med odlare i både Sydsverige och Danmark, är baserat bara några kilometer från Bjuv.

Framförallt har Foodhill i planeringen riktat in sig på en av marknadens färskare områden.

– Vi ser en framtid där protein från både vegetabiliska sidan och annan proteinersättning ökar, säger Bengt Persson till SVT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079