23948sdkhjf

Finanschefen lämnar Axfood

Samtidigt som vd-skiftet lämnar även finanschefen Karin Hygrell-Jonsson koncernen.
Vid stämman den 15 mars är det inte bara vd:n Anders Strålman som lämnar Axfood, utan också finanschefen Karin Hygrell-Jonsson. Efter tio år på posten och mer än 25 år inom Axel Johnson-gruppen, går hon nu vidare mot nya uppdrag.

– Efter tio år som cfo (chief financial officer, red. anm.) känner jag att det är dags för mig ändra fokus från en operativ roll till en mer rådgivande. Jag sitter redan i några styrelser, men hoppas att få fler sådana möjligheter, säger Karin Hygrell-Jonsson i ett pressmeddelande.

Enligt Axfood startar man omgående processen för att hitta en ny finanschef, och tillsvidare kommer Anders Lexmon verka som tillförordnad på posten.

Under Hygrell-Jonssons år som finanschef har Axfood växt från 29 till 43 miljarder kronor i omsättning, och 2013 utsågs hon till Sveriges bästa finanschef av tidningen Affärsvärlden. Även om hon lämnar rollen kommer hon att finnas kvar inom Axfood fram till sommaren rådgivning och avslutande av interna uppdrag.

– Karin har varit min parhäst under alla mina år som vd på Axfood och det är i mångt och mycket Karins ihärdighet och kompetens som har gjort att vi lyckats skapa en koncern med extrem kostnadskontroll och ordning och reda. Detta är hela skillnaden mellan vinst och förlust i vår bransch, säger Anders Strålman, avgående vd på Axfood.

Koncernens nya vd, Klas Balkow, tillträder i mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098