23948sdkhjf

LRF instiftar pris för nordisk mat

"Vi ska vara stolta över Sveriges råvaru- och matproducenter"
Emblapriset kommer för första gången delas ut i augusti i år. Vinnare i sju kategorier kommer att utses – bland annat inom råvaror, produktionsmetoder och entreprenörskap. Tanken är att det nya priset ska stärka den gemensamma nordiska matkulturen samt öka intresset för de nordiska råvarorna.

– Vi ska vara stolta över Sveriges råvaru- och matproducenter. Vi vill hylla de personer som är med och driver och utvecklar livsmedelsbranschen och vi hoppas få in många anmälningar till det nordiska Emblapriset, säger Bo Rasmussen, enhetschef Lantbrukarnas Riksförbund, i ett pressmeddelande.

Bakom priset står Nordiska Bondeorganisationers Centralråd (NBC), som består av lantbruksorganisationer från alla nordiska länder. Nomineringarna är nu öppna fram till mitten av april, innan vinnarna koras i en final i Köpenhamn i augusti.

De olika kategorierna består av områdena mathantverkare, råvaruproducenter, svensk mat, svensk matdestination, matentreprenör, mat till barn och unga samt matkommunikatör. Priset kommer framöver att delas ut vartannat år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172