23948sdkhjf

Matsvinnsföretaget har tagit in flera investerare

Whywaste, som vill minska dagligvaruhandelns matsvinn, har fått tung uppbackning.
Göteborgsbaserade Whywaste har tagit fram ett system som hjälper butiker att hitta produkter innan de går ut, och sedan starten för cirka ett och ett halvt år sedan har man skaffat kunder i form av ett antal butiker inom Ica, Coop, Bergendahls och Östenssons.

Sedan i höstas har företaget även fått in flera tunga investerare som kan hjälpa företaget på vägen, skriver Di Digital.

De nya delägare som anslutit till bolaget inkluderar Filip Engelbert och Jonas Norlander, grundarna av ryska köp- och säljsajten Avito, (som även investerat i matsvinnsappen Karma), Henric Wiklund, grundaren av teleoperatören Phonera, samt Fabian Hielte, ordförande i Ernströmgruppen.

– Intresset var stort bland butikerna och det var dags att accelerera. För oss var det viktigt att hitta investerare som vid sidan av kapital kunde bidra med kompetens och dessutom delade vår målbild att göra något åt matsvinnen, säger medgrundaren Kristoffer Hagstedt till Di Digital.

I dag har företaget kring 80 installationer, som butikerna betalar för via abonnemang. Whywastes system innebär att färskvarukontrollen sker genom en datadriven process, vilket enligt företaget fått flera butiker att minska svinnet med över 20 procent. Inom några år hoppas man att nå minskningsnivåer på 60-70 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078