23948sdkhjf

Åbro avslutar långvarigt sponsoravtal

Bryggeriet har varit huvudsponsor åt AIK Fotboll i över 20 år – avslutar efter krock med Carlsberg.
Åbro har haft en plats på herrfotbollslaget AIK:s tröjbröst sedan 1994 – nu väljer bryggeriet att sluta vara huvudsponsor åt klubben på grund av konkurrenten Carlsberg.

Anledningen är att AIK i dag spelar på nationalarenan Friends Arena, där Carlsberg äger serveringsrättigheterna. Samtidigt som man meddelar att avtalet avslutas upplåter bryggeriet sin plats på tröjorna till Hjärt-Lungfonden under Allsvenskans inledande 20 omgångar.

Överlämningen av platsen görs för att hedra AIK-målvakten Ivan Turina, som avled till följd av hjärtfel 2013.

– Vi är stolta över att ett och samma företag valt att vara huvudsponsor till AIK Fotboll i 23 år och när man lämnar över den stafettpinnen till nästa år så gör man det på ett sätt som berör oss alla. Vi ser fram mot att förvalta det förtroendet och samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen, säger Mikael Ahlerup, vd för AIK Fotboll, i ett pressmeddelande.

Fotbollslaget har ännu inte gjort klart med en huvudsponsor efter att Åbros kontrakt går ut vid årsskiftet, men enligt AIK:s vd är det inget som bekymrar klubben.

– Samtidigt som detta är ett sätt att ge nuvarande sponsorskap ett fint avslut är det en sorts skyltfönster för att berätta att det nu är ledigt att bli sponsor för Sveriges starkaste idrottsvarumärke, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094