23948sdkhjf

Håkan och Bowie bredvid brödet

Efter 30 år är vinylskivan tillbaka i svenska livsmedelsaffärer.
Exakt en månad innan en av skivhandlarnas bästa dag på året, Record Store Day som infaller den 22 april, meddelar Warner Music och Musikservice att man nu kommer att erbjuda vinylskivor även i livsmedelsbutiker. Därmed gör lp-skivan comeback på en marknad där man varit frånvarande de senaste 30 åren.

Bland de nypressade lp-skivorna syns både klassiska plattor som David Bowies ”The Rise And Fall of Ziggy Stardust” och Pink Floyds “The Dark Side Of The Moon”, men även senare titlar som Håkan Hellströms "Ett kolikbarns bekännelser" och Lalehs "Kristaller". Dessutom gör britten Ed Sheerans nysläppta "Divide" ett intåg även här, efter att ha fullständigt dominerat topplistor över hela världen.

– Vi hoppas och tror att vinylskivan är här för att stanna och den inom snar framtid ingår i dagligvaruhandelns standardsortiment, säger Jakob Ekendahl, ansvarig på Warner Music.

Till en början handlar det om cirka 20 olika titlar, men man planerar att både utöka sortimentet och antalet butiker inom kort.

Musikindustrin har sett ett uppsving för det klassiska formatet de senaste åren, där Storbritannien sällar sig till de länder där vinylköpandet ökat mest. För ett par år sedan införde den brittiska kedjan Tesco vinylskivan i sitt sortiment efter att vinylförsäljningen nått sin högsta nivå i landet på över 20 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062